news

CUM ÎMI EDITEZ POZELE PENTRU INSTAGRAM & BLOG? +VLOG

Pentru că în ultima perioadă foarte mulți m-ați întrebat cum îmi editez pozele pentru Instagram și Blog, am decis să fac atât un articol, cât și un vlog, în care să vă explic cât mai detaliat cum fac acest lucru.
(găsiți vlogul la finalul acestui articol)
  
Pentru a edita pozele, folosesc de obicei 3 programe:
VSCO
Snapseed
Facetune 2
Ocazional, folosesc și PicsArt, atunci când vreau să adaug un alt fundal pozei.
Primul program pe care îl folosesc este Snapseed, care este probabil programul meu favorit când vine vorba de editatul pozelor. Încep cu unealta Selectiv, unealtă ce îți permite să editezi doar anumite zone din poză. De obicei, aleg să închid foarte mult fundalul și să luminez zonele colorate, mărind contrastul pentru a evidenția culoarea. 
 
De exemplu, în această poză am micșorat luminozitatea de mai multe ori în zona scărilor și am mărit-o în zona feței, a hanoracului, a șosetelor și a adidașilor, mărind extrem de mult contrastul. La final, am folosit unealta Portret pentru evidențierea chipului și netezirea pielii (valorile se pot regla manual).
Here’s the original pic:
 
 
Pentru următorul pas am folosit VSCO, aplicând un filtru (sau mai multe) pozei. Majoritatea filtrelor cool sunt gratuite, însă sunt și câteva care se pot cumpăra. Eu am cumpărat un singur filtru pe care nu îl folosesc aproape deloc, filtrele mele favorite fiind A6 și HB2 (uneori și C1 când vreau să le dau un aspect summerish).
După ce am aplicat filtrul, reglez luminozitatea și contrastul în funcție de caz (de cele mai multe ori evit să supraexpun pozele), după care trec la Grain (numit și zgomot de imagine), care este și tool-ul meu preferat din VSCO. Probabil acesta este și lucrul despre care m-ați întrebat majoritatea. 
Puteți observa acest efect și în pozele de mai sus.
De obicei, îmi place să exagerez foarte mult cu el, doar că în unele cazuri chiar arată urât dacă este dat la maxim, deci trebuie să aveți grijă, pentru că ”too much is never enough” nu se aplică mereu și în cazul grain-ului. 
 
 
Pentru ce folosesc Facetune 2 și PicsArt?
Facetune 2 (varianta free a programulul Facetune) mă ajută să elimin imperfecțiunile de pe față în zilele în care am coșuri. Programul permite editarea mult mai multor lucruri, spre exemplu micșorarea nasului/mărirea buzelor, doar că eu prefer să mă limitez la ceea ce am spus mai sus. De asemenea, dacă doriți să albiți fundalul unei poze, unealta Whitening din Facetune 2 vă poate ajuta să faceți acest lucru (același lucru îl puteți face și în Snapseed cu unealta Selectiv prin mărirea luminozității și micșorarea saturației pe anumite zone).
 
 
La PicsArt apelez atunci când vreau să adaug un aspect artistic al pozei, așa cum am făcut și în poza de mai sus.
That’s the original pic & watch the vlog to see how I’ve done it:
 
 
Here’s a tip: Pentru a ascunde greșelile făcute în timpul editării unei poze în acest fel (pentru că este aproape imposibil să fie 100% corect), trebuie să îi aplicăm un filtru în VSCO și, de preferat, să mărim zgomotul de imagine pe cât posibil. 
 
THE VLOG
HIT THE LIKE & SUBSCRIBE BUTTONS


With Love,

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    TRANSLATE