beauty

CUM ÎMI ÎNGRIJESC ȘI STILIZEZ PĂRUL? +ÎNDREPTAT FĂRĂ PLACĂ

Pentru că am primit mai multe mesaje de la voi în care mă întrebați cum îmi fac părul să arate așa bine, am zis ca, pe lângă vlog-ul pe care l-am postat pe YouTube (îl aveți la finalul articolului), să scriu și un articol pe blog în care să vă explic întregul proces step-by-step, pentru că părul meu nu a arătat dintotdeauna așa.

LET’S GO
#HAIRTALK

Știu că nu se vede, însă părul meu este extrem de ondulat. Dacă l-aș fi îndreptat cu placa de fiecare dată după ce îl spălam, acum aș fi fost nevoit să port perucă, având în vedere că îl spăl o dată la 2 zile (nu vă sugerez să faceți acest lucru decât dacă chiar este nevoie), așa că am tot căutat de-a lungul timpului diverse soluții pentru a face acest lucru fără prea multă căldură. După ceva timp de research și discuții cu mai mulți hairstyliști, am ajuns la concluzia că primul pas care trebuie făcut este scurtarea păruluiDeși la început mi-a fost frică să îmi tund jumătate din păr, am zis că it’s worth the risk. Mi-a luat ceva să mă acomodez cu noua tunsoare, însă făcând o comparație acum între cum arăta părul meu acum 1-2 ani și cum arată în prezent, realizez cât de importantă a fost această schimbare.

CUM MĂ TUND?

Pentru că inbox-ul a explodat cu această întrebare după ce am postat vlog-ul, am zis să vă răspund aici – nu este o tunsoare anume, ci pur și simplu îl rog pe hairstylist să mă tundă scurt pe margini, începând cu 1, după care să îmi ia vărfurile (pentru că dacă le las să crească nu mai există nicio șansă să îl îndrept).

CU CE ÎMI SPĂL PĂRUL?

În timp, mai ales de când am început să primesc spre testare diverse șampoane, am avut ocazia să le testez pe majoritatea din categoria celor accesibile – până în 30 de lei. Personal, merg pe gama SYOSS. În prezent folosesc categoria REPAIR, deși sunt extrem de mulțumit și de cea SALONPLEX. Probabil dacă ați văzut vlog-urile de #BEAUTY din ultimele luni știți despre ce vorbesc.

Tehnologia REPAIR Therapy ajută la regenerarea firului de păr și, la câte produse de styling folosesc, chiar aveam nevoie de astfel de produse. Puteți cumpăra șamponul de aici și balsamul de aici.

Imediat după ce îmi spăl părul, îl usuc în prosop și folosesc aceste 3 spray-uri, în ordinea imaginilor.

1. KERATINĂ LICHIDĂ

Pulverizez la rădăcina părului puțină keratină o dată la două spălări atât pentru a-i asigura părului un tratament constant, cât și pentru a-mi fi mult mai ușor să îl îndrept cu peria după. O puteți cumpăra de aici.

2. SPRAY ÎNDREPTARE AVON

Această soluție din gama Avon Advanced Techniques este unul din produsele de beauty care îmi sunt indispensabile. Cu doar câteva pufuri pe părul umed, acesta asigură o îndreptare ușoară doar folosind un uscător setat pe aer rece. THIS IS THE REAL MVP. Puteți achiziționa produsul de aici.

3. SPRAY TEXTURARE SYOSS

Înainte de a mă usca, folosesc și puțină soluție pe bază de sare care ajută la texturarea părului, pentru a păstra rezultatul mai mult timp. Aceasta poate fi achiziționată de aici.

Sunt unele zile în care părul nu stă bine nici măcar după uscare și folosirea spray-urilor de mai sus. Sunt unele zile în care te speli seara pe cap și, când te trezești dimineața, părul tău arată groaznic din cauza felului în care ai dormit. De aceea ne trebuie un back-up plan, iar în cazul meu acesta este lutul modelator de la Schwarzkopf care are o textură mată, deci părul nu pare încărcat/nespălat. Pentru un rezultat cât mai bun, trebuie să țineți cont de un trick – aplicați foarte puțin produs pe degete, după care frecați palmele, și abia după începeți să modelați părul. Altfel, riscați ca părul să fie foarte lipicios și tare. CLICK HERE TO SHOP

Deși spray-ul de texturare de la Syoss și lutul modelator au ca efect fixarea părului, câteodată, în special atunci când trebuie să stau plecat mai multe ore, optez și pentru fixativ. Pentru că deja folosesc produse cu efect similar, folosesc un fixativ care are fixare medie, pentru că este inutil să încarc părul cu unul puternic. CLICK HERE TO SHOP

Cam aceasta este rutina mea în ceea ce privește stilizarea & îngrijriea părului. Puteți arunca o privire la vlog-ul pe care l-am făcut pe aceeași temă, pentru a vedea exact care sunt pașii, în special în ceea ce privește uscatul.

& DON’T FORGET TO SUBSCRIBE

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    TRANSLATE